Szakgyak & camp nano

Oké, most nézem, hogy ez egy baromi menő beállítás itt.

Azt hiszem, ez az előformázott típusnak felel meg?
Hm... kicsit.

Szóval, a fenti izé, annak szól, hogy az első sort a HTML nézetben két darab code tag közé pakoltam, míg a második a Grafikus résznek az Előformázott funkciójával történt. Itt, írogatva van különbség a kettő között, de ez mindössze halovány színnyi. Fogalmam sincs, ez hogy és mennyire fog majd látszani később.

(Mellesleg elnézést a helyesírási hibákért. Nem mintha amúgy kifogástalan lenne, de most talán még súlyosabb lesz majd a helyzet, tekintve, hogy a böngészőm angol, és így minden szót aláhúz. Majdnem mindent.)

(És ebben a pillanatban már nem teszi ezt, tekintve, hogy végül mégis rászántam teljes tíz másodpercet, hogy telepítsem és átállítsam a szótárt.)

(Tudom, fantasztikus vagyok.)

A helyzet az, hogy elkezdődött a szakmai gyakorlatom, ami egészen augusztus végéig fog tartani. Heti 40 óráról van szó, jelenleg ebédidőm végét töltöm a pötyögéssel, mivel az kicsit így szabadabb, és ráadásként gyakornok vagyok, szóval… csak párszor változik az elvárás. állítólag azt hozunk ki a gyakorlatból, amit ki akarunk, minden rajtunk múlik. Igyekszem beleadni mindent. Ha már dolgozok, legyen értelme és haszna, különösen, ha beszámolót kell majd írnom róla. Vicces lesz, és fogalmam sincs, hogy fogom csinálni, mert a jelenlegi vázlatos munkanaplómnál kezdek elszállni annyira, hogy külön sort szántam az első héten az aznapi kávénak, és egyre több a megjegyzés, amit zárójelezve fűzök hozzá. A kávé mellesleg nagyon menő, ingyen van ugye, és a legjobb, amikor a lenti szobában sikerült kipróbálni a kapszulás kávéfőzőt. Ez a kávé üt. És én csak egy 4-es erősségű espressót teszteltem, miközben volt 10-es is.

A 10-es tuti instant szívroham.

Állítólag van defibrillátor a porta mellett, szóval…

Amúgy kicsit fura, hogy gyakorlatilag gimi óta nem töltöttem valahol ennyi időt rendszeresen, egy helyen. Kicsit elszoktam tőle, szóval próbálom tudatosítani.

Ami kínos: a nemlétező angol tudásom.

Igen, tisztában vagyok vele, hogy manapság már második nyelvként kell tolni az angolt, és így kisujjból kirázni, nem mellesleg pedig amúgy érts mindenhez, de én ideges vagyok miatta, és nem is igazán tudok beszélni. Sajnos, itt néha kéne, szóval rendszeresen égetem magam, de például második alkalommal már egészen immunis voltam rá, és előbb-utóbb talán már tényleg túllépek a félelmemen. Talán. Muszáj lesz, szóval ha a helyzeten múlik, a kényszerhatás és hátbalökdösés kipipálva.

Kis témaváltás: camp nanowrimo. Azt hiszem, ezt még a végén meg kell említenem. Mivel,,, *dobpergés*… fantasztikusan állok vele.

Hurrá! Büszkébb lehetnék erre, ha mondjuk nem tízezer szót vállalok be a hónapra, de lassan az is meglesz, van még időm túltolni, és a munka mellett nem mertem magasabbra tenni a lécet. Tavasszal négyezer szót nem sikerült összedobnom, szóval visszarázódásnak, úgy érzem, ennyi bőven elég lesz. Jelenleg A Hugrabug Forradalommal haladgatok szépen, meg így Zsani feladataival, és tegnap még a Vörös Sárkány új fejezetét is el tudtam kezdeni, ami szerintem egész szép rekord. Utóbbit augusztus végéig tényleg szeretném most már lezárni, szóval jó lenne a következő két hétvégén letudni legalább a finálé felét. Vagy egyharmadát. Igazából örülnék, ha túllendülnék a holtponton és az időhúzós mánián, mert kezdem azt észrevenni ennél a történetnél, hogy kerülöm a konfliktust, és ahelyett, hogy történne valami, kis apróságokat adagolok, és húzom az időt. Megint. Nem akarok ilyet tenni. Szeretem a lassú sztorikat, de ez már messze túl vánszorgós.

Szóval, ennyi lenne így a helyzetjelentés két frontról is. Jelenleg a kiegyensúlyozott életmód félig életképes mintapéldánya vagyok, nagyjából működik a dolog, de az ebédet még mindig nem sikerül néha megoldanom, és inkább átugrok péksütiért a Tescóba. De hé, eszek!

Ez már több, mint amit elmondhattam magamról némely félévben.

Reklámok

Szerző:

MSe

Más nevek még: Emesh. Írok, olvasok, néha random hülyeségekről, néha nem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s